top of page

Вечните тенденции при булчинските рокли

Актуализирано: 3.07.2022 г.

По традиция, периодът между късна пролет и ранна есен се нарича сватбен сезон. Малко преди той да настъпи, се появяват и ежегодните тенденции при булчинските рокли. С всеки следващ

сезон ние преоткриваме изяществото и разкоша на сватбеното облекло през призмата на

актуалните трендове във висшата и мейнстрийм модата. От друга страна, много булки предпочитат да ги пренебрегнат и да заложат на класиката. И подобен избор в никакъв случай не би могъл да се нарече отживелица или признак на старомодност. Напротив, сред вечните тенденции при булчинските рокли ще открием зашеметяващи предложения, с които ще блеснете като истинска принцеса в най-щастливия ден от вашия живот. Любопитни ли сте да разберете кои са те? Останете с нас!


Семпли булчински рокли

Концепцията се базира на класическа кройка – права, с набори или със съвсем леко разкрояване в долната част. Обикновено материите са дантела и коприна, като в много

редки случаи има наличие на тюл. Най-често се залага на елегантната и почти незабележима, само допълваща декорация. В нея изпъкват 3D елементи и ретро бродерии, като нерядко се забелязва и V-образното деколте или нежни презрамки.

Семплите булчински рокли продължават да са обект на внимание не само защото са достъпни и налични, но и защото са подходящи за всякакви фигури, обстановка и годишно време.


Уникални булчински рокли в стил принцеса

Те са сред най-популярните модели за всички времена. Характерно за тях е стегнатото бюстие

под формата на корсет, съчетан с пищна долна част. Това е роклята на Пепеляшка и изобщо на всички любими женски образи от нашето детство и най-вече от приказките. Кройките и декорацията са изключително феерични, нежни и елегантни. Почти винаги те се съчетават с дълго було и открояващи се бижута. Уникалните булчински рокли в стил принцеса категорично са любими на много жени по света и не е случайно, че повечето съвременни тенденции в сватбеното облекло продължават да заимстват елементи именно от тях.




Булчински рокли с гол гръб

Тази кройка е истински моден шедьовър. Колкото и да се променят тенденциите, включително и в сватбеното облекло, голият гръб продължава да бъде любима класика на милиони жени по света.

Изяществото, грацията и сексапилът, прозиращи от нея, са гарантирани. Булчинските рокли с гол гръб са толкова популярни и предпочитани, че се избират дори през есенно-зимния сезон въпреки риска от ниските температури. В тези случаи дизайнерите находчиво създават модели с така наречените фалшиви голи гърбове. Те се постигат с фина прозрачна материя, която само създава илюзията за голотата по задната част на булчинската рокля.


Прави елегантни булчински рокли

Изисканият прав силует в дамското сватбено облекло е запазена марка на много дизайнери по света и до днес. Тази класика е лесна за приобщаване без значение от съвременните актуални тенденции. На практика, в нея могат да се интегрират всички модерни трендове като декорация, материя и визия. Сега например, популярни са правите елегантни булчински рокли с флорални мотиви, с буфан ръкави, с пера и с ярка феерия от украса с блестящи елементи и полускъпоценни камъни. Противно на очакванията, правата класическа сватбена рокля съвсем не е подходяща само за високи и слаби дами. Начинът, по който тя ще се изработи, както и плътността на материята, могат да я превърнат в перфектен вариант и за щанда с булчински рокли голям размер.


Къси булчински рокли

По начало, късата кройка не е най-типичният модел за булчинска рокля. Но истината е, че през годините винаги е имало дами, за които именно тя представлява вечна класика. Доказателство за това е и фактът, че няма сватбен сезон, в който дизайнерите да не предлагат нови варианти за класически къси булчински рокли. Характерно за булките обаче е, когато залагат на този традиционен тренд, е все пак да се съобразят със съвременните визии и модели. Ако надзърнем в каталога с тазгодишните актуални дизайни, ще видим доста интересни предложения за къси кройки. При тях преобладават строгите модели тип сако, както и вариантът в стил „прегърни ме“. Не са малко и правите кройки с бюстие без презрамки. При материите преобладават дантелата и сатенът, които по принцип са тотален хит през пролетно-летния моден сезон на 2022 година.


Булчински рокли по тялото

Те са така нареченият скелет, върху който ежегодно дизайнерите изграждат новите трендове в областта. За да добиете представа, отново ще направим аналог със съвременните тенденции. Изключително модерна е кройката тип русалка, която на практика представлява булчинска рокля по тялото с разкрояваща се долна част. Друга версия на тази вечна класика в сватбеното облекло е текстилът в различен от белия цвят. Изключително популярни станаха булчинските рокли по тялото в бледо розово, слонова кост и дори бежово. В някои сватбени салони дори виждаме варианти с изцяло флорални платове.


Екстравагантни булчински рокли

Сами по себе си екстравагантните булчински рокли, колкото и да е странно, представляват един вид класика. Причината е, че съществуват много жени, които просто не желаят да изглеждат традиционно и залагат на нещо наистина, ама наистина различно. В такива случаи те предпочитат модерни дизайнерски булчински рокли, защото тези модели се произвеждат като единични бройки.


В сватбен бутик Mon Ange Bridal ще откриете богато разнообразие както от съвременни и актуални, така и от класически модели булчински рокли. Без значение какви са вашите индивидуални вкусове и предпочитания, при нас всяка булка излиза като Пепеляшка с най-важната и красива рокля в своя живот.

163 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page