top of page

Как се прави булчински букет?

След избора на булчинска рокля, откриването на перфектния булчински букет е топ приоритет за младоженката относно организацията на предстоящата сватба и по-конкретно на частта с нейната визия. За щастие, днес много сватбени бутици, както и флористи могат да ви изработя уникален булчински букет. Но има една категория дами, които за нищо на света не биха се решили на подобна покупка или услуга. Вместо това, те ще търсят елемента на автентичност и неповторимост. Ето защо ще предпочетат сами да направят булчински букет за собствената си сватба.

Ако вие сте точно такава бъдеща булка или пък кума, наела се с този нелек ангажимент, както и в случай че възнамерявате да разширите бизнеса си с цветя и сте решени да започнете да предлагате и такава услуга, моля, не затваряйте тази страница. Останете с нас, за да ви дадем няколко ценни съвети и насоки как да направите булчински букет. Да започваме, защото няма време, скоро ще засвири Сватбеният марш!

Подготовка за изработка на булчински букет

Или какво ни е нужно, за да изработим тази красота? Ако имаме наличните материали и ресурси, е необходима малка доза креативност и внимание, за да се справите безупречно. Ето с какво да се запасите:

· С живи цветя! Имайте на предвид, че е добре да направите една проба предварително и една в деня на сватбата (не по-рано, защото от букета няма да остане капка свежест и автентичен вид). Подходящи за сватбения букет цветя са следните:рози, фрезии, орхидеи, божури, слънчогледи, хортензии, лилии, лалета, карамфили или какво ви харесва, но се задържа достатъчно дълго. Към избраните цветя добавете и зеленина – стръкчета евкалипт, рускус или каквото ви допадне.

· С материали за изработка. Те на практика са необходими за самото сглобяване на букета, тоест представляват инструменти и пособия от типа на: ножица, материал за опаковане на самия букет (най-често целофан, но може и хартия или някой подходящ плат), пиафлора-микрофон, малък съд тип чаша или ваза, в който да застопорите цветята да стоят неподвижно и стегнато.

· Декорация. Тук имате пълната свобода на избор. Можете да заложите на перли, дантели, панделки и каквото още се сетите. Работете само с такива декоративни материали, с каквито имате опит. Ако не притежавате изобщо такъв, заложете на урок за обучение от интернет.

Как да сглобя моя сватбен букет?

И така да се залавяме за работа, скъпи булки. Повтаряме за пореден път, че изработката трябва да се осъществи минимум два път – веднъж за подготовка и тест и на самия сватбен ден. Ето стъпките, които да следвате:

· Изрежете цветята и допълващата ги зеленина с равна височина. При нужда премахнете излишните бодли, пъпки, повехнали части.

· Увийте стъблата на всички растение плътно едно до друго с декоративна панделка, целофан, връв или каквото друго сте избрали. Увиването трябва да е достатъчно стегнато не само заради естетически цели, но и за да се задържи максимално дълго време букетът в безупречен вид. Един трик от нас: увийте цветята с тиксо и отгоре поставете опаковъчния материал (панделка или целофан). През цялото време използвайте съда, благодарение на който да следвате симетрията и при нужда да режете или подравнявате.

· Добавете декоративните елементи. Бъдете максимално прецизни и внимателни с тях. Естествено, сватбеният букет не трябва да бъде твърде беден, но и прекалената помпозност може да го опропасти. Когато добавяте декорацията, следвайте отново правилото на симетрията. Също така, не забравяйте, че в букета не трябва да присъстват повече от три цвята (без да броим зеленината).

· Финални щрихи. Огледайте добре вашето творение. Премахнете излишното. Отново направете проверка за симетрията и при необходимост подрежете. Разходете се няколко пъти с букета, за да се уверите, че отделните му елементи са достатъчно стегнати и прикрепени един към друг. Поставете задължително финалния вариант във ваза. Нека седи във вода колкото се може по-дълго време преди самата церемония. Свежестта е най-важното качество на цветята. Тя трябва да е на фокус, а не толкова пищните декоративни елементи.

Не сте готови с избора си за булчинска рокля, а вече мислите за сватбения букет? Не губете повече време. Заповядайте в сватбен бутик Mon Angre Bridal, за да изберем заедно най-важната за вашия живот рокля!

51 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page