top of page

Какво се прави с булчинската рокля след сватбата?

Седмици, а някои дори месеци наред търсят роклята за най-важния ден в живота си, но веднъж кажат ли „Да!“, тя моментално губи предназначението си. Животът на булчинската рокля е едновременно изпълнен с много смисъл, и много кратък. Всъщност, при добро желание можете да го удължите и то по доста практичен или добронамерен начин. И така, момичета, ако големият ден за вас вече е само красив спомен, сигурно се питате какво се прави с булчинската рокля след сватбата. Имаме нужните отговори за вас и те са в днешния ни материал.

Съдбата на булчинската рокля след сватбата според поверията

Днес са малко жените, които се опират на традициите в решението си какво да правят със своята сватбена рокля след деня на встъпването в граждански брак. Все пак, има и такива. Дори вие да не сте сред тях, сигурно ще ви бъде поне мъничко любопитно да разберете какво казват поверията за съдбата на булчинската рокля след празника. Преди много векове в редица страни тя на практика се е пазила и се е предавала от поколение на поколение. В други краища на света обаче подобно действие е било строго забранявано. Смятало се е, че по този начин майката ще предаде собствените си неволи от брака на своята дъщеря. Има поверие, според което разведените и вдовиците задължително трябва да изгорят сватбените си рокли. Това е единственият начин да се отърват от лошия късмет в личен план и любовта.

Топ креативни и благородни идеи за съдбата на вашата булчинска рокля след сватбата

Не е задължително да пазите сватбената си рокля, за да я предавате на следващото поколение, защото вероятно то няма да я одобри, или да настройвате късмета срещу себе си, за да я изгорите в случай на неуспешен брак. Всъщност, можете да направите много по-хубави, умни и дори добронамерени неща с нея. Вижте няколко креативни и наистина смислени идеи за целта:

  • Направете дарение. Това е едно от най-милите, искрени и добри неща, които бихте направили за жена, която е финансово ограничена, но пълна с любов, за да бъде готова да встъпи в брак със своя избраник. Подобен жест би я направил двойно по-щастлива. А както знаете, когато правим някому добро, за нас усещането за щастие е не по-малко.

  • Продайте я. Ако пък вие се чувствате ограничена във финансово отношение (особено след пищния празник, който устроихте за вашите роднини по повод брака ви), изкарайте пари от сватбената си рокля. Можете да публикувате обявата си както в платформите за секънд хенд находки, така и в някоя група, свързана с булки и сватби из социалните мрежи.

  • Давайте я под наем. Ако ви е трудно да се простите завинаги с вашата прекрасна сватбена рокля, но все пак искате да изкарате пари от нея, използвайте този метод. Отдаването под наем обаче ще ви струва известни разходи за поддръжка. Имайте на предвид, че е много по-практично, удачно, а и безопасно да се използват услугите на професионално химическо почистване, вместо сами да я перете след всяко използване.

  • Продължавайте да си я носите. Разбира се, не в първоначалния й вид! С помощта на шивачка и моделиер можете да преправите сватбената си рокля и да я носите отново на специален повод. Някои дизайни дори позволяват създаването на две нови дрехи от булчинската рокля – например корсет или бюстие и пола. С подходяща текстилна боя дори можете изцяло да промените визията на дрехата, без някой някога да разбере, че е била вашето сватбено облекло.

  • Превърнете я в произведение на изкуството. С други думи можете да я използвате за декор. Това е отлична идея, ако имате ателие или се занимавате с някаква творческа, може би хендмейд, работа.

  • Запазете я и шокирайте приятелите си с най-оригиналния костюм за някой от предстоящите Хелоуин партита. Между другото, с това облекло буквално ще смаете тълпата, но и вие самите ще се насладите на приятните спомени от един от най-щастливите ви дни в живота.

  • Запазете я и я облечете на някоя от годишнините си. Това е доста умен и оригинален начин да поддържате оптимално тегло. Всеки път, когато наближава вашата годишнина, ще видите дали все още сте във форма. Можете дори редовно да влизате в роклята, за да проверите доколко съумявате да поддържате фигурата си като в най-щастливия ви ден от живота. А колко много ще изненадате половинката си, появявайки се след години отново в най-красивата си рокля, просто си нямате и идея!

Която и идея да изберете, вдъхването на нов живот и предназначение на вашата скъпа прекрасна сватбена рокля е най-доброто решение, което можете да вземете. Така не просто ще сте част то съвременната еко вълна, но и ще се насладите още веднъж на това уникално модно бижу под една или друга форма.

683 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page