top of page

Най-търсените модели булчински рокли за 2022

Актуализирано: 3.07.2022 г.

Сватбеният сезон е в началото си. Очаква се първите сватбени фотосесии съвсем скоро да украсят социалните мрежи с невероятни кадри, щастливи емоции, но най-вече с прелестни булки. Ако на вас също ви предстои да се омъжвате тази година, но все още не сте стигнали до частта с роклята, моля, позабързайте се. Или поне отделете малко от ценното си време – знаем, че в момента то е ограничено – и се запознайте с най-горещите модели булчински рокли за 2022-ра година. Какво ще е модерно в сватбеното облекло, как ще изглеждат булките през идните месеци и изобщо какви са трендовете ще стане ясно в следващите редове.






Булчински рокли по тялото тип русалка

Тази година роклите в кройка тип русалка са изключително нашумели. Подобен дизайн, разбира се, не подмина и сватбените ателиета. Булките в тези рокли изглеждат не просто зашеметяващо, а напомнят за приказка и класическа любовна история, от която всички ние искаме да станем част, по възможност в главните роли. Русалката е кройка, която описва извивките на тялото с вталената си визия и разкошно се разкроява в долната част. Интересно е, че булчинските рокли с този дизайн напоследък са с много пищна горна част, декорирана най-често с дантела и 3D елементи.




Булчински рокли с дантела от две части

Този нетрадиционен вариант е все по-харесван сред булките. През 2022 година обаче той се превръща в истински моден тренд. И много често включва прекрасна дантела. Булчинските рокли от две части често дори не се отличават на пръв поглед от стандартните булчински рокли. Те са страхотен практичен вариант за дамите, които след години мислят как да приправят сватбените си одежди в нещо подходящо за носене и на официален повод. Обикновено, роклите от две части тази година представляват горна част под формата на корсет и пищна долна част с воали, набори и обръч.


Дизайнерски булчински рокли с набори

Те ще са истински хит сред съвременните булчински рокли. Диплите и къдрите не просто присъстват, а заемат цялата кройка тази година. Сватбената рокля с набори пристига в разнообразни варианти, като често срещано е използването на традиционни за ежедневната мода материи – тюл и коприна, включително. Те придават един особен романтичен и младежки вид на булката. Освен това са често срещан избор от дамите, които търсят нещо семпло и минималистично вместо пищно и като извадено от приказките за принцеси.


Елегантни булчински рокли с класическа панделка

Виждаме нейно величество в света на модната декорация, панделката, активно да присъства в най-често избираните съвременни модели булчински рокли. Интересно е, че при повечето дизайни панделката е обемна, а понякога дори заема една четвърт (та и повече) от кройката. Тя е класически орнамент, който обаче през 2022-ра година пристига с важна роля – да въведе нов тренд в сватбеното облекло. Целта е да се заместят десетките миниатюрни декоративни елементи с един-единствен, който е да на фокус.


Екстравагантни булчински рокли на цветя

В класическата си версия тази булчинска рокля е стандартна елегантна рокля в бяло с разкроена долна част и декоративни флорални елементи. Но булките тази година сякаш съвсем не се разбират с класиката. Вместо това, те търсят нестандартното и различното. Ето защо за тях сред топ моделите рокли са от платове на цветя. Особено популярни са вариантите в бледо розово и слонова кост. По тях са изпъстрени множество, цели поляни от цветя с разнообразни форми. Материите тук са главно коприна и сатен.


Мини семпли булчински рокли

С други думи, през 2022 година хит модел сред сватбените рокли са късите. Те са изящни, сладки и много закачливи. В тях не липсва доза елегантност и грация, но акцентът им е съвсем другаде. Дизайнерите на тези кройки търсят баланса между желанието да преживееш емоцията от собствената си сватба на максимум и реалната възможност за това. Разбира се, пищните сватбени рокли с набори и волани са прекрасни, но истината е, че не всяка жена ще издържи часове наред в тях. А в крайна сметка всяка дама заслужава не просто да се види в бяла рокля, ами и да изживее сватбата на мечтите си с нея. Категорично, мини роклята е чудесен вариант за тях.


Вече има и магазин за булчински рокли в еко стил

Да, все по-често се търси и устойчива сватбена мода. Тук не говорим за купуване на рокли втора ръка или наем на такива. Става дума за сватбени рокли, изработени от рециклирани материали. Естествено, всички те биха могли да пристигнат в който и да е описан по-горе тренд (или съвсем друг). Същевременно булчинските рокли от устойчиви рециклирани материали по нищо не личат, че са еко. Те изглеждат все така актуални, красиви, ефирни и съвършени като всички останали. Важното е идеята, с която ги купуваме и носим. А какво по-подходящо време от собствената ни да направим не просто нещо добро, а добро за цялата планета, нали?

А каква сватбена рокля си търсите вие? В нашата галерия можете да откриете богато разнообразие от модели на популярни и световноизвестни дизайнери. Не се колебайте да я разгледате още сега и да се опитате да си се представите в някоя от страхотните кройки.


Love, Mon Ange Bridal

525 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page