top of page

Често срещани грешки при избор на булчинска рокля

Актуализирано: 3.07.2022 г.

Сватбеният ден е един от най-емблематичните и важни дни за всяка жена. Тя започва да мисли за него от рано. Още докато е малко момиченце, си представя колко красива ще изглежда, каква ще е роклята, с която ще върви към олтара и своя избраник. И макар това да е самата истина, трябва да си признаем, че подобна предварителна подготовка съвсем не е достатъчна за бъдещата булка. Или поне такъв извод можем да си извадим, наблюдавайки няколко фатални грешки, които много жени допускат в своя избор на булчинска рокля. За да не попаднете и вие в техния капан, вижте ги и за нищо на света не ги допускайте!


На екскурзия за турски булчински рокли

Или още по-рисково: онлайн поръчка през турски магазини в интернет! Все по-често българки вземат това решение или с цел да спестят пари, или поради заблудата, че там ще открият по-високо качество. Истината е, че бутиковите булчински рокли от популярни и луксозни марки и брандове са на една и съща цена без значение дали ги купувате от Турция, или от България. По-високото качество на турската текстилна индустрия пък напоследък се поставя под съмнение. Освен това, най-често то се свързва с масовата модна индустрия, а не със специализирана ниша, каквато е тази с булчинските рокли. Покупката на булчинска рокля от турски онлайн магазини е сериозен риск, защото условията за връщане и замяна в тях са различни от тези у нас. Нещо повече – тези процедури ще ви отнемат време и нерви (а често и средства), които и така са оскъдни в периода на организация на вашата сватба. Последно, но не по важност, трябва да отбележим, че модните тенденции в турските булчински рокли са напълно различни от западните, тоест тези, които ще видим в българските магазини и сред българските дизайнери.


Покупката на евтини булчински рокли често излизат скъпо

Заслужава ли си една булка да прави компромис с визията си за сметка на възможността да спести средства? Доколко е правилно да се търсят евтини булчински рокли, когато става въпрос за най-вълнуващия ден за една жена? Сватбата е специален момент, той е единствен и неповторим (е, поне в повечето случаи и според първоначалните ни планове и нагласа). Тя е не просто специално, а събитие, празнуващо любовта. На това събитие споделяме с най-близките си хора своето щастие, превръщане забравени обичаи в събуден спомен, поставяме начало на нови традиции, на ново семейство. В центъра на всички тези прекрасни и споделени емоции е нейно величество, булката, която заслужава да бъде неотразима и толкова красива, колкото си е представяла, че ще бъде в най-ранните си детски мечти. Бидейки в центъра на вниманието и правейки толкова важна крачка в живота си, смятаме, че всяка булка заслужава най-доброто, в това число и красива – без значение от цената – булчинска рокля. Да не забравяме и сериозния риск от некачествена изработка на една значително по-евтина булчинска рокля. Само си представете какъв шок и притеснение би изпитала една булка, ако по време на церемонията или тържеството нещо се случи с роклята й! В случай че искате да бъдете неотразими на сватбения си ден, препоръчваме ви да заложите не просто на качествена булчинска рокля, а на марка или дизайнер с утвърдена репутация. И си позволете поне на собствения си сватбен ден да не мислите за сметки, пари и средства…


Булчински рокли под наем – за или против?

Булчинската рокля е един от най-красивите и емблематични символи на сватбата. Да я вземете под наем е като да наемете чуждо щастие и да го изживеете повторно през собствените си очи. Някои дами вземат това решение, за да спестят средства, но честно казано в повечето случаи булчинските рокли под наем са на луксозни марки и популярни дизайнери. Значително по-рентабилно и смислено е да заложим на бюджетна, но нова и създадена специално за вас сватбена рокля. Освен това, за булчинските рокли под наем най-често се изисква допълнително прекрояване или друга форма на преправяне, за да паснат те на новите си притежателки. Всичко това налага да се направят още разходи, а и да се инвестира допълнително свободно време, което преди сватбата най-често е в ограничено количество.


Булчински рокли втора употреба – поредната грешка, която да не допускате

Подобно на булчинската рокля под наем, секънд хенд опцията е компромис, който едва ли някоя жена би направила по собствено и с огромно желание. Съществуват предания и легенди, според които носенето на чужди дрехи и вещи обрича новия притежател на същата съдба като тази на първоначалния собственик. Да влезеш в обувките или роклята на друга булка е като да се откажеш от възможността сама да напишеш приказката на собствения си живот, на споделената си любов. Булчинските рокли втора употреба, освен това, може и да са на страхотни дизайнери и марки, но винаги ще си личи, че вече са носени – дали по не толкова съвършено белия цвят или по някой изпаднал декоративен елемент.

Мили бъдещи булки, не правете компромис с деня, който сте чакали цял живот. Позволете си да бъдете принцеси на собствената си сватба. Бъдете неотразими в роклята, която, може би, още сега ви чака, за да бележи бъдещия ви семеен живот с чистотата и съвършенството на своя бял разкош. Каним ви най-любезно да надникнете в нашия бутик със сватбени рокли Mon Ange Bridal. Вярваме, булчинската рокля от вашите мечти е точно тук и ви очаква!


Love, Mon Ange

409 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page